2011-09-20 13:06:14• hírek • Kocsis Zoltán

Iskolából lógó diákokra vadászott a rendőrség

Egy héttel ezelőtt kezdődött meg a 2011-2012-es iskolai tanév, amely tény némileg meglepő módon pluszmunkát jelentett a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársainak: kedd délelőtt az órákról lógó diákok felkutatására indultak, az akcióra pedig meghívták a sajtó képviselőit is.

A mintegy húsz rendőr öt különböző csoportban indult el Szatmárnémeti öt különböző pontját ellenőrizendő. Miközben a városban nemzeti sporttá lett például a szabálytalan parkolás, addig kedd délelőtt a „reszkessetek lógó diákok" nevű program keretein belül a „Szatmár.ro csoportnak" a város központját kellett ellenőriznie.

Razziánk első helyszíne a Horea utcán található szórakozóhely volt, ám ott nem jártunk sikerrel. Mint ahogy nem hozott eredményt az egykori Victoria mozi előterében található teraszon illetve Ruha István átjáróban található kávézóban tett látogatásunk sem. Utolsó „reményünk" a Szabadság tér Szamos felőli oldalán, a Megyei Könyvtár közelében található népszerű biliárdterem volt.

Közben kollégákkal és a rendőrség munkatársaival éppen azon viccelődtünk, hogy a mostani egy komoly generáció, amely nem lóg. Bezzeg a mi időnkben.... Ám a biliárdterem nem okozott csalódást: nem kevesebb, mint öt diák tanulta buzgón a dákók és a golyók kölcsönhatásainak törvényszerűségeit, ahelyett, hogy mondjuk Románia történelmét tanulmányozták volna az iskolapadokban.

A rendőrség munkatársai valamennyi diák személyes adatait regisztrálták és kiderült, hogy ők a CFR és az Elisa Zamfirescu iskolák tanítványai. Ezen intézmények vezetői megkapják majd az értesítést, a diákok megbüntetése pedig már az ő fennhatóságuk és feladatuk. És nem utolsósorban az ő felelősségük. Az egyik diák megpróbált kibújni a felelősségre vonás alól és hamis nevet adott meg, ám ez hamar kiderült, így őt egy kis elbeszélgetésre elvezették a rendőrség épületébe.

Az akció célkeresztjében mellesleg csak a kocsmákban, szórakozóhelyeken lógó diákok álltak, a matek óra helyett a parkban „kulturális programot" végzők ezúttal megúszták. A rend őrei összesen 17 helyiségbe néztek be és összesen 27 olyan fiatalt azonosítottak, akiknek éppen az osztályteremben lett volna a helyük.

A rendőrség figyelmezteti ugyanakkor a notórius lógókat: hasonló akciókra a következőkben is sor kerül majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: